A KFC túlteljesített minden elképzelést

A KFC csapata negyven év után harcolta ki a feljutást az országos második vonalba. Az őszi fordulók végén a komáromi szurkolók csak szomorúan szemlélhették csapatuk helyzetét a táblázaton. Az újonc bizony az utolsó előtti helyen állt, a tizenhat szerzett pont nem sok jóval kecsegtetett a tavaszi folytatást illetően.

A klubvezetés mindent megtett annak érdekében, hogy a KFC ne csak villámlátogatást tegyen a második ligában. Jozef Olejník személyében új edző vette kezébe a csapat irányítását, és megtörtént a játékoskeret feltöltése, erősítése is. Az erőfeszítések, és a megtett munka eredményei egyre jobban láthatóak lettek, a csapatnak impozáns volt a tavaszi menetelése. A KFC nemcsak az eredeti fő célt, a megmenekülést érte el, hanem alaposan rá tett még egy hatalmas lapáttal, a tizenötödik helyről feltornázta magát a táblázat hatodik helyére. (16 pont az őszi, 43 a tavaszi fordulók végén !).

A KFC tavasszal csak két alkalommal szenvedett vereséget, Szereden a bajnoktól 3:0, Pohronie otthonában 2:1 arányban. Két döntetlen, egy idehaza Liptószentmiklós ellenében 1:1, és egy 0:0-ás az Inter pályáján. A többi mérkőzésén, úgy idehaza, mint idegenben a KFC begyűjtötte a három bajnoki pontot: KFC – Lokomotíva Kassa 4:0, Zsolna 2:0, Igló 7:0, Zólyom – KFC 1:2, Bártfa – KFC 0:2, KFC – Tőketerebes 1:0, Zólyombrézó 1:0, és a zárófordulóban Vágújhely-KFC 0:1 / az utolsó percben lőtt góljával Nurkovič bebiztosította Komáromnak a három pontot, és ezzel  hatodik helyet a táblázatban, viszont Vágújhely a vereségével elbúcsúzott a második ligától.

Olejník edző munkájának, a kialakult csapatszellemnek köszönhetően a KFC nemcsak teljesített, de alaposan túlteljesített minden várakozást, így az alaposan megnövekedett szurkolótábornak /a Tőketerebes elleni találkozón 1120 néző volt a lelátókon/ lesz miért kijárnia a stadionba a következő évadban is.

Keresztényi Gábor

A KFC csapata. Felső sor: Olejník Jozef edző, Kršteňanský Zdenko aszisztens, Mészáros András, Hovsepyan David, Kantár Szilárd kapusedző, Maťašovský Andrej, Leckéši Lukáš, Nurkovič Samir, Popovič Mihajlo, Matič Goran, Cséplő Gyula csapatvezető, Baranyai Imre gyúró. Alsó sor: Domonkos Kristóf, Luzin Alexandr, Duda Lukáš, Szikonya Dávid Krisztián, Bilyk Dmytro, Kelemen Gergő, Morócz Oliver, Šurnovský Patrik, Nagy Péter.

(A felvételről hiányzó kerettagok: Ondruš Marcel, Špiriak Dominik és ifista korú kerettagok: Szabó Áchim, Kováč Martin, Juhász Áron.)
Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/html/tvkomarno.sk/public_html/index.php on line 319