Közel félmillió a vízvagyon fejlesztésére

485 ezer eurót fordít a KOMVaK városi vízmű a különböző vízvagyont érintő beruházásokra Komáromban. Tisztítják és javítják az esővíznyelő aknákat, de új vízvezetékeket is építenek.

A városi képviselő-testület döntése alapján a komáromi vízgazdálkodási vállalat a vizes vagyon használatáért nem bérletet fizet, hanem különböző javításokat és fejlesztéseket hajt végre. A KOMVaK az új feltételek mellett ezt a közel félmilliót kizárólag a vízvagyon fejlesztésére fordíthatja – különböző javításokra, karbantartásra, tisztításra, vagy éppen új vezetékek építésére. Ez biztosítja a vízvagyon fokozatos fejlesztését és felújítását.

– Már idén is így lesz, összesen 11 különböző javítás és fejlesztés valósul meg. Olyan fejlesztéseket és javításokat javasoltunk, amelyek korábban nagy gondot okoztak és a lakossági észrevételre épültek. Megvalósul az esővíznyelők átfogó tisztítása és felújítása, aminek köszönhetően a lezúduló eső nem okozhat a korábbihoz hasonló fennakadást. Fontos vízvezeték fejlesztés lesz a harcsási kerteknél, a hetes lakótelepen, de az erődben és Kabátfalun is – mondta el Ruman Patrik a KOMVaK vállalat igazgatója, aki másfél éve vette át a cég irányítását, több jelentős változást hozva a vállalatnál.

A képviselő-testület szinte egyhangúan hagyta jóvá a beruházási listát. Tavaly a város költségvetéséből 330 ezer euró értékben volt vízvezeték hálózat felújítva több utcában.

vhWarning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/html/tvkomarno.sk/public_html/index.php on line 319