Megjelent Dráfi Mátyás első hangoskönyve

A kiváló orgánummal megáldott színművész Mikszáth Kálmán A két koldusdiák című regényét mesélte hanghordozóra. A regény az 1690-es évek táján játszódik a Rákóczi-szabadságharc idején és a történetben a mese és a történelmi valóság összefonódása jelenik meg izgalmasan, tanulságosan, szórakoztatóan.

A tapasztalt színművész, mindenki Matyi bácsija nem szeret tétlenkedni. És mivel a járás mostanság kicsit nehezebben megy neki, talált magának olyan műfajt, amit egy helyben ülve is kiválóan tud művelni.

– Ez is egy műfaj, és egyre elterjedtebb, és mivel a két lábammal probléma van, és már nagyon hiányzott valami kis munkácska, elhatároztuk a feleségemmel, hogy most csinálunk egy hangoskönyvet – meséli Dráfi Mátyás színművész.

Első hangoskönyvének anyagát Dráfi Mátyás úgy válaszotta ki, hogy kötődjön szülőföldjéhez és egy évfordulóhoz is. A két koldusdiák története a Rákóczi-szabadságharc idején játszódik, és most lesz 315. évfordulója Rákóczi erdélyi fejedelemmé választásának.

A mai világban, ahol az elektronika és a világháló uralkodik, egyre kevesebben olvasnak könyvet. A fiatalok már alig. A hangoskönyv egy áthidaló megoldás lehet ahhoz, hogy kiváló irodalmi alkotásokat ismerjenek meg azok is, akik nem ütik fel a regényeket. Dráfi Mátyás hangján most egy Mikszáth regényt hallgathatnak meg mindazok, akik úgy tartják, nem jut idejük az olvasásra.

pad