Nemzetközi találkozó Olaszországban

A komáromi Stredná odborná škola obchodu a služieb – Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola tanárai és diákjai az idén is örülhetnek.

Az ERASMUS+ alap jóvoltából számos új ismeret, élmény és tapasztalat vár rájuk négy külföldi szakközépiskola együttműködésének köszönhetően. A VIRTUÁLIS INNOVÁCIÓS KÖZPONT projekt, amelynek iskolánk a koordinátora, az üzleti, számítógépes és kommunikációs készségek angol nyelvű fejlesztését tűzte ki célul az e-learning és a rövid távú mobilitás felhasználásával. Az első szakmai találkozóra az olasz Casarano városában került sor, ahol az IIS. F. Bottazzi oktatási partnerintézmény székhelye található. A lengyelországi, görögországi és szlovákiai résztvevők számos előadást és megbeszélést folytattak a tapasztalatok, bevált eljárások és szakoktatás gyakorlati példáinak cseréjéről. Az olasz partnerek a kétéves projektmunka új ötleteinek kialakításához nagyon ösztönző környezetet teremtettek. Közösen létrehoztunk egy platformot, amelynek segítségével a további aktivitás résztvevői otthoni kényelemben tudnak majd művelődni még a külföldi mobilitás előtt. Különböző modulok segítségével sajátíthatják el a sikeres és fenntartható vállalkozáshoz vezető utat. A résztvevő országokkal folytatott munkaértekezleteken és Skype-on keresztül történő virtuális tevékenységek során a diákok feltérképezik és elemzik az üzleti környezetet – az üzleti lehetőségeket, vállalkozási típusokat, regisztrációs kötelezettségeket, díjakat, adókat és illetékeket az adott országban, valamint a megnevezés, cégjegy, szlogen, hirdetés vagy üzleti költségvetés létrehozására összpontosítanak.

A kétéves projekttevékenység a résztvevő országok – Olaszország, Görögország, Lengyelország és Szlovákia üzleti tevékenységeivel kapcsolatos és gyakorlati tanácsokkal, útmutatásokkal, típusokkal, rövid videókkal és érdekességekkel teli virtuális innovációs központot eredményez majd.

Hajabács Andrea projektkoordinátor