Ötödik éve korosztálya legeredményesebb úszója

 

December 2. és 4. között Alsókubínban rendezték a 13-14 éves úszók rövidpályás országos bajnokságát, ahol 47 hazai klub legjobb 200 úszója képviseltette magát.

Bielik Kevin a komáromi Delta Klub úszója nyolc versenyszámban állt fel a rajtkőre és nyolc alkalommal elsőként ért a célba. Persze az egyéni csúcsok sem maradhattak el: országos bajnoki címet szerzett 400 m-es gyorsúszásban, 1 500 m-es gyorsúszásban, 100 m-es mellúszásban, 200 m-es mellúszásban, 200 m-es pillangóban, 100 m-es vegyes úszásban, 200 m-es vegyes úszásban és 400 m-es vegyes úszásban. Ezzel az eredménnyel az összesített éremtáblázatban Kevin a fiúk között az első helyen végzett és a 400 m gyorsúszásával, 4:12.10 idővel a legmagasabb LEN pontszámot, 596 pontot is ő szerezte meg. Így a Delta Klub a dobogós első helyet tudhatja magáénak a 14 évesek korosztályában.

Edzője Knihár Mihály nagyon elégedett a fiú teljesítményével, de még nagyon sok munka vár rájuk, hiszen Kevin ezzel a versennyel búcsúzott a gyermek úszástól és legeredményesebb úszóként csatlakozhatott a junior válogatott csapatába, ahol szintén bizonyítania kell a jövőben.

Emlékezzünk vissza röviden Kevin eddigi eredményeire:

10 évesen a nem hivatalos országos bajnokságokon összesen 12 aranyérmet szerzett és már megmutatta ellenfeleinek, hogy nem lesz könnyű dolguk vele.

11 éves korától összesen 63 országos bajnoki címet szerzett és 26 országos csúcsot döntött meg.

12 évesen mind a 17 egyéni versenyszámban korcsoportos ranglista vezető volt, amit eddig még Szlovákiában senkinek sem sikerült teljesíteni.

Szintén 12 évesen sikerült megdöntenie egy 36 éves országos csúcsot 100 m mellúszásban, amit Bukovský Igor tartott.

Gratulálunk Kevinnek és edzőjének az eddigi elért eredményekhez és további sok sikert kívánunk a junior válogatottsághoz!

 Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/html/tvkomarno.sk/public_html/index.php on line 319