Radaván készültek a KFC-s lányok

Az első felkészülési mérkőzésen fölényes győzelmet arattak

A csodálatos őszi teljesítmény, amely az újonc gárdánk 4. helyét jelentette a női foci 2. ligájában, egyre több reménnyel kecsegtet a jövőben.

A vezetőség a téli pihenő után a férfi csapattal egy időben kezdte el a csapat felkészítését. A tornatermi edzéseket és a kondíciós gyakorlatokat pár napos edzőtábor követte Radaván. A csodálatos Iveta panzióban és létesítményeiben a kondíciós edzések mellett a mentális felkészítésre is figyelmet fordítottunk, hiszen a foci bármennyire is fizikai sport, a mérkőzés kimenetele a fejben dől el.

A kemény és kitartó edzések mellett a kikapcsolódásra is jutott idő, így a lányok között még szorosabbra fűződtek a kapcsolatok. Kötetlen beszélgetéseken vitatták meg az edzővel elképzeléseiket, és a napi edzést követően az esti program bowling, asztalitenisz, biliárd volt, de kihasználták a panzió sóbarlangját, szaunáját és jacuzziját is. Kijelenhetjük, hogy az edzőtábor csillagos egyesre sikeredett, amiért nemcsak a klubot illeti köszönet, hanem Dr. Ipóth Szilárdot is, aki nagylelküen támogatta a csapat edzőtáborozását.

Csapatunk már meg is tartotta első felkészülési mérkőzését a magyarországi NB II első felében helyet foglaló Vasas SC gárdájával szemben. Végig mezőnyfölényben játszottunk a piros-kékek ellen és az új igazolások is sikeresnek látszanak. Pintér Noémi és Pauer Tünde jól kiegészítették egymást a csatársorban és sorra rúgták a gólokat. Círia Klaudia fiatal kora ellenére biztos pontja lehet a védelemnek, akkor is szépen látta el a feladatát, amikor Balázs Aranka sérülés miatt elhagyni kényszerült a pályát. A második félidőre beálló lányok sem vallottak kudarcot, ráadásul ha a kihagyott ziccereknek csak a fele sikeres, megalázó vereséget szenvedett volna a Vasas csapata, de talán jobb is ez így A két gól egyéni hibák miatt született, a piros-kékek alaposan lekontrázták védelmünket. Lányaink teljes erőbedobással küzdött, így bizakodva várjuk február 16-án a koppánymonostori műfüves pályára a MOL Vidi FC csapatát.

A mérkőzés statisztikája: Vasas SC - KFC 2:10 (0:5). Góllövők és csapattagok: Pintér Noémi 3, Pauer Tünde 3, Tóközi Tímea, Szabó Rebeka, Németh Vivien, Győri Bianka, Boros Dominika - Patócs Dorina, Balázs Aranka, Ciria Klaudia, Beke Réka - Tóközi Tímea, Németh Vivien - Győri Bianka, Pintér Noémi, Pauer Tünde, Kurcz Anna. Cserék: Hatyina Zsófia, Czibor Kinga, Szabó Rebeka, Horváth Beatrix.

A lányok felkészülési mérkőzéseinek időpontjai: Február 16., 17.00 KFC – MOL Vidi FC ( a koppánymonostori műfüves pályán); Február 17., ETO Győr – KFC; Február 24., Vasas SC U19 – KFC; Március 3., KFC – VION Zlaté Moravce

Hajabács Gábor, csapatvezető

A felvételen a radavai edzőtábor résztvevői. Álló sor (balról jobra): Hajabács Gábor, Győri Bianka, Beke Réka, Nagy Laura, Nagy Jenő, Németh Vivien, Nagy Chiara, Szabó Rebeka, Patócs Dorina, Gaál Csenge. Elöl (balról jobra): Pauer Tünde, Tóközi Tímea, Csicsó Andrea, Hatyina Zsófia, Kurcz Anna, Tamáš Henrietta