Röplabdásaink ismét az Extraligában!

Májusban végképp eldőlt, hogy a komáromi VK Spartak UJS férfi röplabdacsapata ismét az országos élvonalban folytathatja a pontvadászatot.

Az extraliga nem lesz újdonág a klub számára, hiszen korábban már négy évet szerepelt a csapat a legmagasabb osztályban. Akkor sem kiesésről volt szó, de anyagi gondok miatt a klubvezetés nem adta le nevezését az újonnan induló bajnokságba. A megújult, és javarészt saját nevelésű játékosokból álló csapat a második vonalban, az első ligában folytatta a pontvadászatot, méghozzá nagyon sikeresen. Az idei bajnokságban egyetlen ponttal lemaradva a bajnok Zsolna csapata mögött a második helyen zártak Robin Pělucha edző védencei. Az ezüstérmes csapatnak ezzel még nem fejeződött be az idény, mert következett az osztályozó a feljutásért az extraligába.

Itt három csapat, az első liga arany és ezüstérmese, valamint az extraliga kieső csapata, Ólubló gárdája mérték össze tudásukat. Ebben az oda-vissza történő hármas viadalban a mi csapatunk végzett 9 ponttal az élen, Ólubló és Zsolna röplabda csapatai előtt. Nyitott tehát az út a legmagasabb bajnokságba, a klubvezetésnek június 20-ig kell leadnia a nevezést a szövetségre. Ferencz László klubmenedzser az első ligában elért sikerről, és az élvonalbeli indulás várható gondjairól így nyilatkozott:

„Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, főleg azért, mert a 14 tagú keretünkből 11 saját nevelésű komáromi fiú. Ráadásul a csapat átlagéletkora 20 év, ami jó előjel a jövőt illetően. Ők kiharcolták a sikert,  a klubnak pedig kutyakötelessége kell, hogy legyen bebiztosítania a feltételeket az induláshoz a nagyon erős országos élvonalban. Azt viszont tudni kell, hogy anyagilag ez komoly terhet jelent a klub számára. Az ellenfelek java Kelet - Szlovákiából van, ami jócskán megemeli a költségeket. Remélem többen is átérzik majd, hogy kell az anyagi segítség, gondolok itt a városra, az egyetemre, a fő szponzorainkat is beleértve.

A bajnokságba való benevezésünk tehát egyértelműen a stabil háttér bebiztosításán múlik, mert mi azt sem akarnánk, hogy az eddigi fő célunk, az utánpótlás nevelés, az edzőképzés háttérbe szoruljon. Ismerjük az extraliga erejét, tudatosítjuk, hogy néhány poszton erősítésekre lesz szükségünk, és ennek is komoly anyagi vonzata van. Minden igyekezetünk célja, hogy röplabda klubunk ifjúsági és felnőtt szinten is sikeresen képviselje Komárom város színeit.”

Keresztényi GáborWarning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/html/tvkomarno.sk/public_html/index.php on line 319