Selyések az Alacsony-Tátrában

A hagyományokhoz híven január elején kerekedtek fel a Selye János Gimnázium diákjai és tanárai, hogy részt vegyenek a Vámoson (Mýto pod Ďumbierom) megtartott sítúrán.

A második és harmadik évfolyamos diákok sítúrájának célja az élmények gyűjtése mellett az volt, hogy mindenki megtanuljon síelni. Szállodánk rengeteg sportolási lehetőséget, még wellnescentrumot is biztosított. Módunkban állt kipróbálni a fallabdát, a bowlingot és egy kiadós szauna szeánsz után lehűthettük magunkat a friss hóban. A sítanfolyam eredetileg két helyen zajlott volna, viszont az időjárási viszonyok megakadályozták, hogy a haladó síelők felmérjék tudásukat Jasná pályáin, ezért mindannyian Tálen tökéletesíthettük tudásunkat. A nem síelők számára is élvezetesen telt a sípályán töltött idő.

Az egész napos komoly fizikai megterhelés után mindenki teljesen kimerült, de a kiadós vacsora után a társaság újra életre kapott és hangulatosak voltak az esték. Ez a pár nap tökéletes alkalom volt arra, hogy az évfolyam összekovácsolódjon. Új barátságok köttettek, valamint megerősödött a tanárok és diákjaik közötti kapcsolat. Fél Szilvia tanárnőtől megtanultuk, hogy „bármi van, írjunk vagy hívjunk”. A sítúra után megbizonyosodtam róla, hogy még a Z generációban is van lehetőség az emberi kapcsolatok tökéletesítésére. Köszönjük Diósi Viktor tanár úrnak, hogy ennyire fantasztikus sítúrát szervezett, valamint a többi tanárnak/tanárnőnek, hogy segítettek megvalósítani a tábor célját. Büszkén jelentem ki, hogy a gimnázium második évfolyama már tud síelni!

Szarka Beáta