Trónfosztás a városi futsal ligában

Január 20-án lezárult a városi teremlabdarúgó bajnokság idei idénye. A sportcsarnok lelátóin szokás szerint sokan voltak kíváncsiak a döntőbe jutott csapatok játékára.
Először a bronzmérkőzés volt soron, ahol a Blue Diamonds és az Aktív Sivatagi Rohamcsigák gárdái csaptak össze. Nagy csatát vívott a két csapat, az első félidőt 1:0-ás vezetéssel zárta a kék mezes Blue Diamonds együttese. A folytatásban még egyenlíteni tudtak a Rohamcsigák, de a bronzcsatát végül 2:1 arányban a Blue Diamonds nyerte meg. Elmondható, hogy megérdemelten, mert az egész bajnokságot figyelembe véve ez a csapat kiérdemelte a szurkolók tetszését, elismerését.
A döntőt tekintve immár három éve ugyanaz a forgatókönyv, hiszen ismét  a Bauring City és a Barracuda csapatai harcolták ki a bejutást. A Bauring csapata győzelem esetén, zsinórban harmadik diadalával, végleg megszerezhette volna a vándorkupát, a Barracuda pedig, amelyik a korábbi két döntőben a rövidebbet húzta, viszont most már igazán szeretett volna  kupával távozni. Nagy csatát vívott a két gárda. A első félidőben végén még a regnáló bajnok vezetett, de a második játékrészben fordult a kocka. A Barracuda csapata először egyenlített, majd fél perccel a mérkőzés vége előtt berúgta győztes gólt /3:2/. Válaszra már nem volt idő. A háromévi kitartó várakozás után végül is a Barracuda megérdemelten jutott a vándorserleg birtokába. Ezen a napon feléjük billent a mérleg nyelve, így még érdekesebbek lehetnek a jövőbeli  küzdelmek a bajnoki címekért.
Az idei teremlabdarúgó bajnokság végső sorrendje a következő: 1. Barracuda, 2. Bauring City, 3. Blue Diamonds, 4. Aktív Sivatagi Rohamcsigák, 5. Amphora, 6. Torpedo Vodka. A legeredményesebb góllövő címet Kurucz Ádám, a legjobb kapus címet Halman Gergő – mindketten a Blue Diamonds csapatából érdemelte ki.
Ehrenberger Erik, a futsal bajnokság főszervezője így értékelte az idei bajnokságot:
„A döntő két csapata kiemelkedett a mezőnyből. Várható volt, hogy így fog alakulni a döntő, mert az utóbbi években ez a két csapat dominált. A Bauring szívvel játszik, a Barracuda viszont fiatalos lendülettel. Dicséretet érdemel a Blue Diamonds fiatal csapata is, amely, ha a jövőben több tapasztalatot szerez, megszorongathatja a dobogó első két helyezettjét. Az elmúlt évekhez képest az idén csak hat csapat nevezett be a bajnokságba, ami számomra nagy csalódás. Baj van a hozzáállással. Hogy veszélyben van e a futsal liga jövője azt még nem tudom megmondani.
Rajtam nem múlik, szervezem, irányítom az egészet, de jobb lenne mindezt több csapattal, mint a korábbi években. A futsal liga a téli hónapokban jó kikapcsolódás a nézők részére, és az aktív futballisták számára is jó felkészülés az új bajnoki idényre.”

Keresztényi Gábor

Karol Scholtz felvételén a városi teremlabdarúgó bajnokság győztese, a Barracuda