Újra gyarapodott az Európa-udvar szoborparkja

Egy újabb, immáron a huszadik szobor díszeleg az Európa udvarban: ezúttal Görgey Artúr honvédtábornoknak, hadügyminiszternek, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc egyik fővezérének emelt szobrot a városszépítő és városvédő Palatinus Polgári Társulás.

A honvédtábornok szobrának leleplezésén részt vett a szoborállítás ügyét támogató Tarlós István főpolgármester képviseletében Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese is. Prokai Gábor művészettörténész eképpen fogalmazott: ha valahol helye van egy Görgey-szobornak, az éppen Komárom, hiszen legnagyobb hadvezéri sikerei közül kimagaslik az 1849-es tavaszi hadjárat második szakaszában elért katonai sikere: felmentette Komáromot. A honvédtábornok egész alakos bronzszobrát, Mihály Gábor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását Stubendek László és Molnár Attila polgármesterek leplezték le.

Batta GyörgyWarning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, string given in /home/html/tvkomarno.sk/public_html/index.php on line 319